Produse
MagazinCNC-banner-image

Componente mecanice: perioada de garantie este de 24 luni de la data achizitionarii pentru echipamentele mecanice furnizate. In aceasta categorie intra toate componentele mecanice a masinilor laser si a frezelor CNC, masinile de mana cu sau fara actionare electrica, carcase, ghidaje metalice etc. Garantia este pierduta daca produsele prezinta lovituri sau urme de coroziune.

Produse electronice: perioada de garantie este de 12 luni de la data achizitionarii pentru echipamentele electronice furnizate. In aceasta categorie intra toate componentele electronice a masinilor laser si a frezelor CNC, masinile de mana cu actionare electrica, controllere, surse de alimentare, motoare electrice. Garantia este pierduta daca produsele prezinta lovituri sau urme de supravoltare, indepartarea sigiliului, urme de oxidare ca urmare a udarii accidentale sau voite a componentelor, modificari la conectori sau cabluri electrice. Garantia nu acopera elemente consumabile cum ar fi carbuni, perii, rulmenti etc.

Tuburi laser: perioada de garantie este de 3 luni de la data achizitionarii. 

Durata medie de utilizare pentru aceasta categorie de produse este de 12 luni.

Termenul de solutionare a garantiei este de 15 zile calendaristice de la primirea produsului, dar se poate prelungi pana la 30 zile calendaristice, daca pentru produsul respectiv este necesara efectuarea unei operatiuni de import.

Modalitati de asigurare a garantiei:

 • - Testarea, diagnosticarea, demontarea, montarea, manopera, materialele utilizate, remedierea fara plata a defectiunilor reclamate, inclusiv cheltuielile de expeditie cu mesagerie postala
 • - Functie de situatie se va proceda la repararea sau inlocuirea produselor in cauza
 • - Restituirea contravalorii produsului, daca nu este posibila repararea sau inlocuirea

La solicitarea acordarii garantiei este obligatoriu sa prezentati:

 • - Factura pentru identificarea produsului
 • - Descriere scrisa a defectiunii reclamate

Urmatoarele criterii pot anula garantia:

 • - Conductorii sau conectorii electrici deteriorati sau modificati
 • - Inversarea polaritatii la alimentare
 • - Deteriorarea pe cale mecanica a respectivului produs
 • - Lipsa de lubrefiere a componentelor mecanice in miscare de translatie sau rotatie
 • - Deteriorarea datorita umiditatii (inclusiv coroziunea)
 • - Utilizarea improprie a produsului
 • - Nerespectarea conditiilor de exploatare a produsului

Unitatea Specializata de service: Sierra Modellsport SRL, str Stefan cel Mare nr.14, Botosani

Pentru produsele achizitionate online, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. In cazul produselor achizitionate din magazin, termenul de returnare este de 24 ore. In ambele sitautii de mai sus, produsul trebuie returnat nefolosit, in ambalajul original, insotit de toate documentele, asa cum au fost ele primite de la Sierra ModellSport. Rambursarea sumei (mai putin taxele de transport) se va face in cel mult 14 zile de la data returnarii produsului de catre cumparator. Costurile legate de returnarea produselor catre Sierra Modellsport vor fi suportate de cumparator. Exceptie de la returnare: produsele achizitionate de persoane juridice, produsele aduse pe comanda speciala (care nu sunt in mod uzual in stocul nostru) si produsele folosite.